Search
Close this search box.

BIH

EN

DE

Search
Close this search box.

BIH

EN

DE

Specijalna arhiva

Vinjak

Monogram vinjak SA – specijalna arhiva – “poklon je prirode” proizveden od vrhunskih vinskih destilata koji su sazrijevali 8 godina u drvenoj hrastovoj buradi zapremine 300 litara.

Uglađeni tonovi
Uglađeni tonovi

Kominacija hrastovih bačvi i vazduha utiče na isparavanje od oko tri procenta godišnje i ovim procesom se polagano gubi alkohol i voda. Nakon 8 godina sazrijevanja dešavaju se velike promjene: vinjak omekšava, arome vanilije počinju da dominiraju, a drveni ukus se smanjuje. Vinjak postaje sve kompleksniji, odlikuje ga ćilibarno-zlatna boja, a kontinuirani proces sazrijevanja daje vinjaku tzv. rancio karakter, specifičan za port ili vermut koji je dugo ležao u hrastovoj buradi.

Doživljaj

boja

Ćilibarno-zlatna.

paleta aroma

Bogate arome vanile, hrasta i plemenite loze.

period sazrijevanja

8 godina u drvenoj hrastovoj buradi zapremine 300 litara.

konzumacija

Preporučujemo da se konzumira kao dižestiv.

ambalaža

Elementi retro dizajna i tehnika zlatotiska u bojama vinjaka i zlata.

Porodična formula

Tradicija pripreme

Da bi osigurali najviši kvalitet našeg proizvoda Monogram vinjak destilujemo dva puta. Prvo zagrijavanje proizvodi destilat koji sadrži 25-30% alkohola, tzv. brouillis. Nakon toga započinjemo proces drugog zagrijavanja koje proizvodi eau de vie (vodu života) sa približno 72% alkohola. Svježi destilat povlačimo i punimo hrastove bačve za proces sazrijevanja, koje traje minimalno 8 godina.